Järnvägare förenen eder! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Christer Andersson @, Fornåsa, Motala, Tuesday, January 22, 2008, 21:45 (5936 dagar sedan) @ Torbjörn Gustafsson

Klart att man ställer upp på ett dagsverke för att rädda WFJ! Arrangera och sammankalla. Vi blir nog många som kommer bara det finns en organisation bakom en sådan dag/helg och att alla i WFJ också deltar. För det är ju nu eller aldrig som vi måste visa stöd och solidaritet (taget ord från Polen) så kommunen fattar att det de och järnvägens tykna grannar vill ska hända är ytterst fel!

Men även jag såsom Anders Ö är redan engagerade på annat håll. Jag är pånyttfödd aktiv i Ohs samt äger en 7 1/4"-bana som är under byggnad. Sedan har man ju ett "vanligt";-) liv också!

/Torbjörn Gustafsson

Det är skillnad på entusiaster och entusiaster!! Enligt Gurklisten har 4st medlemmar vigt hela sin semester åt banarbetet och arbetat 40 timmarsveckor nu i sommar. WFJ har också bjudit in utländska ungdomar till arbetsläger.

WFJ består av en inre kärna av eldsjälar som verkligen åstadkommit mycket på banan och kämpat i motvind i många år, heder åt dem. Antar att de är ca 20 st.

Det svåra är att engagera de mindre aktiva, de som bara dyker upp i bland och visar sig på mötena. Där finns den stora arbetskraftsreserven. Tror att de är minst 50st.


Hela tråden: