Ta bort gammalt kitt (Järnvägsmuseet informerar)

av Sune Nylén, Wednesday, January 22, 2014, 13:45 (3759 dagar sedan) @ Henrik B. Backer

Flott å se at det arbeides med nyere materiell også. Materiell hvor det kanskje ikke skal så mye til for at det skal bli presentabelt. Om ikke annet er det inspirerende både for de som arbeider med dette, men også vi følger med fra siden. Det er imponerende hvor mye dere får gjort :-)

I Norge arbeides det litt med stålvogner også. Norsk Jernbanemuseum har tatt restaurantvogn [link=http://media35b.dimu.no/media/image/NJB/JM005312/688?width=600&height=380]R1 21255[/link] inn i verkstedet sitt i vinter for en gjennomgang og utvendig ommaling.

[link=http://medlem.njk.no/forum/forum.php?modul=traad&toppinnlegg=174059&rom=24]Frivillige mannskaper[/link] har engasjert seg i en del materiell museet har på Hamar stasjon, herunder flere stålvogner. En sovevogn har også blitt gjennomgått for at den skal kunne fungere som overnattingssted for de frivillige i fremtiden. Veldig bra!


Henrik B

Såg en man som är i färd med att ta bort gammalt kitt. Om det är gammalt glasmästarkitt, som är stenhårt, finns ett recept, jag har inte provat det själv, men då det är hämtat ur en bok tryckt 1887, så är det nog beprövat.
Man bestryker kittet med en blandning av 1 del osläckt kalk,2 delar kalcinerad soda och 2 delar vatten. Efter några minuter blir det så mjukt att det utan svårighet kan borttagas. Allt enligt boken " Kitt och hopfästningsmedel för glas, metaller,läder,jern,stenarbeten trä, vatten - och ångrör." Lycka till med försöket, och rapportera gärna hur det gått.:-) Sune


Hela tråden: