LP-skivan De sista ångloken (Arkiv/forskning/litteratur)

av Lennart Petersen, Thursday, July 24, 2014, 15:45 (3563 dagar sedan) @ Rolf Sten

Fick ett mail från Albin Lindqvist där han skrev följande:
"Jag har lagt upp en film om historien bakom skivan De sista ångloken, som finns att beskåda på den här länken: http://youtu.be/7ZMhcf9ygOI

Ni får gärna sprida länken så att denna fantastiska skiva får en bredare spridning i rätt kretsar.

Vänligen
Albin Lindqvist"

En liten historia om just denna skiva, som i sig själv är ett intressant historiskt dokument. En kollega till mig hade utan att direkt vara tågentusiast införskaffat skivan. Kollegan bodde i hus precis bredvid järnvägen någonstans i Tumba. En annan kollega som han kände sedan järnvägsposten var desto mer tågentusiast och hade en funktion i SJK.
Kollegan vid stambanan ringde således upp den andre en varm sommardag och pratade om lite ditt och datt samtidigt som han lade på ett spår på skivan.
Kollega 2 uppfattade plötsligt att det hördes ångloksljud, inte fulltsändigt osannolikt p.g.a husets belägenhet och började hojta åt kollega 1 att titta ut och se vad det var. Kollega 1 låtsades inte höra "det är sånt oväsen det är nåt tåg som går förb" . Kollega 2 : "men det är ju ett trecylindrigt för jesse namn titta efter vad det är för något". Efter ett tag kollega 1: "ja nu försvann det vad var det du frågade om ? "


Hela tråden: