Föreningar, fenomen och framgångar (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Johan Vinberg, Thursday, October 30, 2014, 16:55 (3465 dagar sedan) @ Granis

Jag vill bara instämma i Garnis kommentarer i denna tråd.
Vår hobby/bransch/fokrörelse har ju en del personer som är kollosalt digitala.'Dvs "0" eller "1". Varianter eller andra möjliga siffror existerar bara inte.

Vad Garnis försöker säga är att det kanske dyker upp en ny "Ante" på en eller flera av de museibanor som i dagsläget har gått i stå.
Varför skriva deras dödsannons nu när de än så länge står på benen (om än stöppligt)?
Och skulle det ändå vara tid för dödsanonns så ska detta skrivas av dem själva eller dess anhöriga - inte av proffstyckare eller värdegrundsrealiserare.
Nog om det.

Vad som kanske vännen Granis missar att skriva är att det också måste till en attitydförändring inom den förening som har gått i stå - det räcker inte bara med att en "Ante" dyker upp.

Jag fick höra av en kompis - aktiv för långe sedan på en hade museibanor som nu gått i stå. Han såg tecknen i skyn redan för 20 år sedan. Han bad om att få medverka på styrelsemöte - vilket han fick och där han presenterade en plan för att värva ny aktiva (unga som gamla) och med olika stimulerande åtgärder få dem att stanna kvar och vara med att utveckla verksamheten.
Ledamöterna i den styrelse han träffade var totalt ointresserade. Ordföranden tackade för planen - frågade högst pliktskyldigast om någon av ledamöterna hade frågor eller synpunkter. det hade ingen. Den efterföljande frågan på dagordningen var i vilka historiskt korrekta färger man skulle måla banans växelklot i. Denna diskussion tog 45 minuter innan man enades.
Så länge museibanornas har en ledning som fokuserar på detaljer och är ointresserade av att få verksamheten att inte bara flyta utan också utvecklas - så går det i stå....
Tyvärr

Hilsen
Johan


Hela tråden: