GHJ: Roma i mars 2015 (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Ante Svensson, Thursday, March 05, 2015, 00:48 (3330 dagar sedan)

[image]

Roma station 3/3 2015. Bygge av spår pågår samtidigt som stationshuset närmar sig färdigställande. Just nu har murstocken färdigställts och kaminen ska sättas på plats. Skorsten i rödtegel ska muras upp.

[image]

Bangården mot utfarten mot Hesselby. Spår 1 har lagts ända fram till växel 1 som f n byggs. Sliprar för spår 2 har lagts ut och spår 3 kommer att hamna där hjulspåren i gruset syns, t h om rälshögen. Utanför bild t v har Skanova nu flyttat på den kabel som löpte rakt igenom vändskivekransen. Det gör att vi nu har fria händer att börja arbetet med att renovera denna.

[image]

Från bygget av växel 1. I Hesselby har växelklot och växelskärmar renoverats för att sättas på plats. I bakgrunden syns slangar för kabeldragningen för ljussignalerna.

[image]

Stationshuset med avträdet i bakgrunden. Det sistnämnda har färdigställts så långt som det är vettigt tills elen dragits in. Fönster och dörrar ska renoveras inom kort (borde ha kommit vid det här laget...). Så fort dessa är på plats monteras foder och listverk utvändigt.

Fler bilder finns här!

Ante Svensson GHJ


Hela tråden: