JHRFs nyhetsbrev Spårburen (Järnväg allmänt)

av Anders Svensson, Tuesday, April 14, 2015, 20:10 (3298 dagar sedan)

Järnvägshistoriska Riksförbundet, signatur JHRF, är riksorganisationen främst för de föreningar som kör museitåg på statens (egentligen "icke-egna" ) spår. JHRF har ett nyhetsbrev, Spårburen, som utkommer med 5-10 nummer per år och distribueras per mejl till förbundets medlemmar, som alltså är föreningar (f n 34 st). Detta nyhetsbrev finns också på förbundets hemsida och tanken fr o m nu är att när ett nummer av nyhetsbrevet finns tillgängligt på hemsidan lägga upp ett inlägg här på forumet med en kort presentation av innehållet och en länk till detta nummer. Det går också att läsa äldre nummer på hemsidan. Senaste [link=http://www.jhrf.se/dokument/sp_1502.pdf]Spårburen, nr 2/15[/link], innehåller följande:
[list]
[*]Från styrelsen med info inför bl a årsmötet, bidrag till JHRF och andra, information om att Trafikverket tar över ansvaret för JTF, information om GSM-R och 3G/4G, information om FEDECRAILs ungdomsläger 2015, rapport från MRO vårmöte, remissvar till Transportstyrelsen samt information om Farokonventionen
[*]Dokumentation av Transporthistoriskt Nätverks senaste möte
[*]Information från ArbetSam med önskemål om information om ungdomsläger, en kurs om sitt museum som klassrum samt kurser för att tillgängligöra sitt museum.
[/list]
//Anders, JHRF


Hela tråden: