Resan till Klarälvsdalen, en polletteringsfråga (Tidtabeller)

av Lars Olof Lidmo, Tuesday, November 17, 2015, 04:39 (3077 dagar sedan) @ Lennart Strömquist

[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/67623040/IMG_3299.JPG[/img]

Denna resväska åkte någon gång efter mitten på 1950-talet tillsammans med ett ensamåkande barn på väg från Eskilstuna till släkten i Klarälvsdalen. Resvägen var, som framgår av polletteringslappen, Eskilstuna-Kolbäck-Tillberga-Vansbro-Malung.

Frågor: Räckte det med ett tågbyte i Tillberga (förutom byte till buss i Malung) eller var det dessutom ett byte tåg/rälsbuss i Ludvika?

Under den aktuella adresslappen sitter äldre lappar med avresestation Kvicksund. De är större och av förkrigsmodell (?). Vet någon när den "moderna" blanketten (=den som levde kvar till slutet på denna service) kom? Hur länge var Kvicksund bemannat? Svaren kan ge en ledtråd till när dåvarande ägare till väskan (som var åkare med bussar och lastbilar) gav sig ut på en tågresa, kanske var det under beredskapen?

Tack på förhand för kreativa svar.
LSq

Mitten av 50-talet är en svår tidpunkt, det var ju då loktågen med A6-lok försvann från sträckan Ludvika - Vansbro, kvar bara morgontåget Stockholm - Malung men med tanke när det gick utesluter jag detta, den förbindelse som verkar vettigast har byten i Kolbäck - Tillberga - Ludvika och Vansbro, senare på 50-talet skulle de nog ha valt förbindelsen via Kolbäck - Ramnäs som är kortare väg och som då hade anslutning med tåget till Ludvika i Ramnäs, denna anslutning fanns ej i början av 50-talet vilket vägen via Tillberga indikerar.


Hela tråden: