Jössefors, nytt försök att länka (Fotografier/bildfrågor)

av Ola Almquist, Saturday, February 06, 2016, 22:41 (2972 dagar sedan) @ Harald

Den översta bilden är från Jössefors väster om Arvika. Här finns en bild från 1923. 1951 byggdes en ny större station: https://vattenkraft.info/?id=236


Det verkar som om man inte kan länka till en enskild bild som man har sökt fram. Jag försöker med att länka till en sökning i stället.

Det funkade. Värmlandsarkiv använder tydligen programmet Sofie, precis som Samlingsportalen. Jag får tacka för svaret. Det var ganska givet att det inte var i Jämtland. Billeruds AB tyder på Värmland eller möjligen Dalarna, men kraftstationen och massafabriken behövde inte vara på samma plats. Man kan tänka sig att någon har lagt bilderna i fel kuvert, eller så är det helt enkelt så att det ska vara Järpen-, d.v.s. orter i alfabetisk ordning med Järpen först. Eller har varit så en gång.

EDIT: Det är nog en del av det gamla träsliperiet som ombyggts till kraftstation. Den nya kraftstationen som byggdes 1951 bör ha ersatt de båda mindre stationerna. Det finns bilder i samma serie som visar dammen ovanför Jösseälvens utlopp.

M.v.h.
Ola


Hela tråden: