Fest på spår - 'plåtmagar'? ;-) (Historiskt material)

av Lennart Petersen, Friday, May 27, 2016, 23:24 (2884 dagar sedan) @ Lennart Petersen

Dessutom innehåller den en intressant artikel om Wilhelmina Wahlgren - Skog.


Förväntades det att man verkligen skulle tugga sig genom hela menyn? Eller kunde man välja à la carte från maten och dryckjomet? I det fall som man 'tvingades' äta sig genom allt det goda så hoppas jag att man hade jourläkare och hästambulanser redo. Hur många självinducerade olycksfall inrapporterades från denna invigning? 😄


Det normala var nog att man åt en liten bit av varje maträtt.
Ungefär som avsmakningsmenyerna på våra nutida bästa Michelinkrogar som kan ha 9 rätter eller så men knappast att någon föräter sig.

Fast det har spekulerats en del om hur det fungerade på forna tiders kunngamiddagar där menyn kunde ha 30-40 rätter men man tror att då valde man normalt ut ett mindre antal av det som stod på menyn och allt fanns bara vid stora honnörsbordet . Blan det mer udda jag stött på var en vana för bättre hotell i Sydafrika att ha fast pris för middag men sedan fick man välja precis hur många rätter och vilka somhelst av det som fanns angivte på menyn. Men det var underförstått att man bara fick fler rätter så länge man åt upp föregående.


Hela tråden: