Malmbanans Vänner hårt drabbade (Järnväg allmänt)

av Lars-Erik Larsson, Sunday, June 26, 2016, 15:03 (2854 dagar sedan) @ Jan Langstrom

Det enda fel som MBV tyvärr har gjort är att förvara alla driftfordonen på ett enda ställe! Man kan tyvärr aldrig skydda sig helt mot bränder och skadegörelse.


Jag är övertygad om att du hade gjort det mycket bättre med de förutsättningar vi har.

Nu blev jag lite ledsen av att du hakade upp dig på en enda mening som du kunde uppfatta som negativ, men det är fullt förståeligt i en situation som denna.

Det jag ville ha fram var att MBV har ett föredömligt skydd av era fordon. Det är nog ingen annan förening som har gjort det så bra! Dessutom ville jag framhålla att varken sprinkler eller brandlarm hade hjälp ett dugg i detta sammanhang.

Jag vet att jag INTE skulle ha kunnat göra det bättre än ni har gjort.
En enda person kan dessutom inte utföra och besluta något sådant själv.
Själv var jag med i Öslj´s "Direktion" när vi började diskussionerna om ytterligare en vagnhall i Läggesta just av brandsäkerhetsskäl. Det tog ca 20 år att få den nya hallen färdig.

Det finns nog inte någon annan förening som totalt har så många fordon skyddade under tak som MBV!

Inte ens SvJvm har sina fordon säkert förvarade mot brand speciellt inte på Nynäsanläggningen.

Orsaken till mitt inlägg är nog mest att jag anser mig ha en viss kunskap om brandskydd efter att ha jobbat som konsult inom brandskydd i trettio år, framför allt med projektering av brandlarm i allt från bl.a. villor, hotell, köpcentra, Jas-hangar, kärnkraftverk till fem hela samhällen i Saudiarabien.
Jag projekterade även en brandlarmsanläggning för Öslj´s hela dåvarande komplex i Mariefred.

Kanske kunde jag ha hjälpt er något med brandskyddet, men jag tvivlar på att jag kunde ha förhindrat den här katastrofen!

Bl.a. du lockade mig att bli medlem i MBV i ett eller annat år då ni var nere med DM3an i Gävle när ni släpade med er den gamla restaurangvagnen under presenning för renovering i Gävle. Det är några år sedan. Tyvärr blev inte medlemskapet så långlivat framför allt p.g.a. avståndet upp till Lule.

Ber om ursäkt för att du Jan kände dig trampad på tårna. Jag hoppas att du och alla andra får tillbaka orken och lusten att gå vidare.

Bästa hälsningar från
Lars-Erik L


Hela tråden: