Originalskylt???? från F 1200 på Tradera (Historiskt material)

av Lennart Petersen, Monday, June 27, 2016, 02:22 (2832 dagar sedan) @ Klas Grönqvist

http://gamla.tradera.com/item/2945/260030011/typskylt-till-gammalt-lok-1200f-fran-1914

Är detta verkligen en av originalskyltarna från F 1200? Man kan väl misstänka att skylten manipulerats vid något tillfälle, och att den ursprungligen härstammar från ett helt annat lok. Någon som vet hur det förhåller sig?

När F-loken såldes till Danmark märktes de ju om med nya danska nummer, men togs de gamla skyltarna bort av danskarna eller gjordes det i Sverige redan före exporten? I så fall kan ju någon i Sverigen tagit hand om de kasserade skyltarna, som väl då ansågs helt sakna värde (frånsett skrotpriset).

Som många redan antytt så ser den här skylten rejält fejkad ut och bilden andas något helt annat än original.
Någon gång vid försäljningen så borde ju original skyltar ha plockats ned antingen i Sverige eller Danmark. Men F1200 var ju med sin historia från Getå redan då ett lok med visst rykte, kan man väl tro i vart fall, så t.ex Järnvägsmuseum som har en mycket omfattande samling av just sådana skyltar från alla tidsepoker hade nog visat intresse.
Budgivningen, nu på ca500kr tyder ju på att marknaden är mycket skeptisk.
En lokskylt i bra skick brukar annars kunna värderas till 2000-4000kr beroende på. Men just F1200 har ett sådant exceptionellt affektionsvärde att man skulle kunna gissa på att en äkta originalskylt borde gå på flera tiotusentals kronor. Och skulle det nu vara något annat än originalskyltar på loket i sig så hör väl skylten helst hemma där eller ?
Gammal diskussion om priser:
http://www.jvmv2.se/forum/index.php/index.php?mode=thread&id=8716


Hela tråden: