Nånannanism lider vissa av! (Fordon: lok)

av Arne, Friday, September 02, 2016, 17:26 (2794 dagar sedan) @ Hans Broman

Enligt vad han själv skriver här så ser han väldigt dåligt. Det kanske inte är så lätt att knaggla genom långa listor då. Tyvärr verkar du ha käkat taggtråd innan du skriver dina inlägg. Du verkar lida av någon ism du också.


Javisst, ser man väldigt dåligt så kan det vara idé att be kamraterna på forumet om hjälp, och förklara varför. Om man i stället bara kräver, utan att motivera varför, så är det lätt hänt att det uppfattas negativt av andra.

I Windows (åtminstone i senare versioner) finns det s.k. Förstoringsglaset som ger en starkt förstorad bild av det som finns på datorskärmen när man förflyttar musenpekaren över skärmytan. Då kan man, på samma sätt som gamla synsvaga människor ofta brukar göra med ett förstoringsglas, skanna av texten på skärmen.

Dessutom så kan man med tangenten Ctrl och tangenterna + respektive - förstora/förminska hela skärmtexten inklusive illustrationer. Det kanske därför är bättre att man då och då ger tips om dessa möjligheter än att vi ständigt ska kräva av alla och envar att förklara att eller när vi behöver hjälp med datorn?! 😊


Hela tråden: