Bt i Ervalla, 12/5 1965 (2 bilder) (Fordon: allmänt)

av Christer Fredriksson, Sunday, September 04, 2016, 20:00 (2789 dagar sedan) @ Ulfe

Från 1955 så drogs denna malm av TGOJ lok från Ervalla till Vanneboda där vagnarna inkopplades i det malmtåg som kördes för malmen från Ställberg och Ställdalen då detta tåg mycket sällan var fullt tåg.

Efter det att CTC infördes så avbemannades många stationer och malmen drogs därefter antingen till Arboga eller Lindesberg som var bemannade och där inkopplades i det nämnda malmtåget. Även att denna malm drogs till Frövi och där inkopplades i godståget till Arboga - Eskilstuna och sedan i det avsedda malmtåget.

Ingen Tdt-period var den andra lik, det ändrades ofta och även under given Tdt-period.

Detta var en trafik som TGOJ helst ville slippa, den ställde till många problem för trafiken och var ej heller så inkomstbringande. Dessa transporter ställde till problem för Fordonsplanerare, Personalplanerare, Vagnfördelare samt Tdt-planerare.

Det normala dagliga vagnantalet var 7 st lastade malmvagnar. Detta kunde variera något och till och med bara vissa dagar i veckan. Undantagsfall var vagnantalet över 20 om det var bråttom och någon båt väntade. Vid sådana tillfällen drogs malmen i extratåg direkt till Eskilstuna och Oxelösund.


Hela tråden: