OKBv fordon till SJVM (Järnvägsmuseet informerar)

av Granis, Friday, September 09, 2016, 08:38 (2785 dagar sedan) @ HP

-Följevagn DFo6 3096 (fd hjälpvagn).

Vad är planerna för [link=http://www.okbv.se/skenbladet/okbv_artiklar/verkstadsvagn/okbv_hjalpvagn.html]den[/link] vagnen? (Fortsatt tjänst som) följevagn i SvJvm´s tåg nu, där den kanske skulle kunna ersätta det "insomnade" projektet att göra bygga om en litt F3 (?) till "duschvagn", åtminstone för personal?

En del fordon har OKBv kvar, och vilka dessa är samt planerna för dessa och framtida verksamhet låter jag dem själva berätta om.

Det får dom hemskt gärna göra. Framförallt då om de två unika tvåaxliga stålvagnarna. Tydligen har man fått hjälp med finansiering för renovering av [b]en[/b] av dom (se tidigare länkad artikel från "st.nu" ), men nog vore det synd att inte få i gång båda på sikt? Och i vilket skick [i]är[/i] E-loket? Och hur har man tänkt bedriva verksamheten i ett spår- och lokallöst (?) Svartvik? Flyttplaner?

Hur som helst, just beträffande nämnda vagnar; skulle de nu komma att renoveras, oavsett var och hur de sedan kan rulla, så kan man väl konstatera att [i]nåt[/i] positivt blev det ändå av denna "downsizing" (ja, förutom för SvJvm och MBv då).

/ L G :-)


Hela tråden: