Ångtåg Ängelholm-Malmö mm 10-11 dec (Järnvägsmuseet informerar)

av Rolf Sten ⌂, Thursday, December 01, 2016, 04:27 (2675 dagar sedan)

Hej!
Helgen 10-11 december så blir det ångtåg kring Ängelholm igen i samarbete med Järnvägens museum i Ängelholm. Nyhet för i år är att vi kör ångtåg Ängelholm-Malmö med julmat på hemvägen! Blir det bra med bokningar så kan det bli en tradition hoppas vi.

Lördag 10 december kör vi ångtåg Ängelholm-Malmö. Loket som drar är B 1429 och loket går rättvänt båda hållen. Sist i tåget går Rc1 1007.
Nedresan går via Söderåsbanan-Lommabanan. Tåget går till Östervärn, för att därifrån dras av Rc1 1007 ner i banhallen med ångloket sist. (Vi vill ej ha in det i banhallen). Tåget finns hela dagen i banhallen om man vill komma och titta eller säga hej.

Återresan via Lommabanan, Rååbanan och Knutpunkten (!) samt Pålsjö skog. Anledningen till den lite udda vägen är omledningståg på Söderåsbanan som är i vägen. Knutpunkten kommer passeras med avstängt brandlarm och Rc1-lok som knuffar på, men så fort tåget är ute ur tunneln öppnar B-loket upp för hård körning uppför backen.

Söndag 11 december kör vi tre svängar i triangeln Ängelholm-Kattarp-Åstorp-Ängelholm. B 1429 går rättvänt den första och sista svängen och med tendern först på sväng 2.
Under dagen visas den nyrenoverade CF4 3896 vid minibanan i Ängelholm.

[link=http://www.engelholm.se/jarnvagsmuseum/Nyheter/Arets-angtagsturer/]Tidtabeller, priser och bokning finns här[/link]

Välkomna!
Henrik Reuterdahl, SJVM


Hela tråden: