Spår av spår - Arenavägen (Bana)

av Överkörmästaren, Tuesday, January 24, 2017, 19:01 (2620 dagar sedan) @ Harald

Spåren med kontaktledning fanns kvar till slutet. Det var ju förbindelsen mellan banförrådet och spårvägen i innerstaden. Håkan Trapp var där med sin kamera 1963.

[image]

Bild från Spårvägsmuseet under Creative Commons Attribution-NonCommercial 3.0 Unported License.

http://sparvagsmuseet.sl.se/databas/snoplogning-sandstuvagen-1963-ploglok-79065/


Men här verkar man ha byggt en planskild korsning, när gjorde man det och vad är det egentligen för riktning som bilden är tagen i?


Jag kollade inte så noga, men när du nu sådde tvivel om bilden fick jag titta noggrannare. Spårvägsmuseet har lurat mig. Jag sökte med "Sandstuvägen" och fick bland annat den här bilden, men den är tagen på Rutger Fuchsgatan ser jag nu. Det är Skanstullsbron och underfarten för Älvsborgsgatan man ser. Men att spåren mellan Hammarbybacken och Slakthuset fanns kvar är jag dock helt säker på.

Haha, jag satt en bra stund och tittade på gamla flygfoton m m men fick inte ihop det, men att det skulle kunna vara ända borta vid Skanstull slog mig aldrig!

Kunskapsteori är ju svårt, men ibland är allt de här positionsbestämningarna på t ex Samlingsportalen och Spårvägsmuseet lite väl tvärsäkert uttryckta? Utan att förringa det stora jobb som görs med detta, säkert ideellt, så kan man väl tycka att man skulle kunna sätta ett frågetecken här och där för säkerhets skull. :-)


Hela tråden: