Fogelsta-Wadstena; böcker i repris (Järnväg allmänt)

av Lennart Petersen, Saturday, March 25, 2017, 01:08 (2588 dagar sedan) @ Granis

...Man kan ju undra varför det kommer ut två böcker om samma bana så tätt, det är ju annars många banor som väntar på sin historik.


Tja, innan vi får nåt Kulturdepartement el dyl som bestämmer vad man ska skriva om, antagligtvis m h a "morötter" då; styrda bidrag alltså -och inte "piskor"!, kommer nog de författare som tycker att de har nåt att ge ut + nån förläggare som tycker detsamma att ge ut "likartade" böcker. Även på järnvägssidan. Det finns ju två böcker om järnvägarna på Öland t ex, som båda har sina plus och minus.

Och vad gäller Östergötland med fokus på WFJ/ FWÖJ/ MÖJ finns det ju dessutom tre: Den första hette ju "Från Wadstena till Vadstena", skriven av Sverker Johansson och C-J Fahlgren och utgiven av museiföreningen WFJ -som då hette VÖJF- redan 1981. I mitt tycker nog den bästa (för oss "n*rdar" i varje fall) tack vare sina fordonstabeller och bangårdsskisser. Trots titeln över hela MÖJ-nätet dessutom.

Jag har nu inte ivrat för något förbud mot att ge ut böcker i samma ämne.
Från Wadstena till Vadstena har jag redan och den är bra men frågan var om nu Fogelsta-Wadstena är så annorlunda mot Wadstena-Fogelsta att den motiverar ett inköp


Hela tråden: