Frågor Generator och Märkskyltar (Fotografier/bildfrågor)

av Anders Sandgren, Wednesday, April 19, 2017, 00:07 (2558 dagar sedan) @ dantiren

Hej
Går igenom bohaget efter en avliden släkting som hade en fantastisk förmåga att samla på sig intressanta saker. Hittat något som jag tror kan ha järnvägsanknytning och tänkte höra om ni kan hjälpa mig bekräfta eller avfärda detta.

Det gäller denna (Ång?)Generator från The Pyle National Company. 32V 16A. Hittar information om att den använts på ånglok i Staterna, men har det varit så även här i Sverige?
[img]http://i65.tinypic.com/fxt0y.jpg[/img]

Sen har jag två mässingsskyltar, NOHAB no: 2069 ledde mig via Google till en tråd här på forumet där den anges höra till pannan på Snöslunga A5. [msg=120338]Pannor till snöslungor - jvmj2.se[/msg] Är det troligt att viktskylten kommer från den också? De bilder jag kan hitta på internet visar en treaxlig tender.
[img]http://i64.tinypic.com/2s7z4lt.jpg[/img]

Min släkting har mest troligt kommit över sakerna i Östersund, okänt när och från vem.

Tacksam för all information ni har att dela med er av.

mvh. Dan T

Pannskylten är från snöslungan A-5 vilken skrotades i Östersund eller möjligen Långsele 1979[link=http://www.tydal.nu/postvagnen/104266.htm]enligt denna tråd på postvagnen[/link].
Slungan stod avställd i Nässjö ca 1972-73, enligt uppgift med sönderfrusen panna. Togs sedan till Östersund där den slopades 1974.

Viktsskylten kommer möjligen från A-5's tender vilket var en specialbyggd men jag har inga uppgifter på hur mycket kol/vatten den tog. Men troligast är det en vanlig C-tender med utbyggt kolrum.


Hela tråden: