Tidigare om vagnbjörnar (Järnväg allmänt)

av John T, Friday, April 21, 2017, 00:19 (2534 dagar sedan) @ danielb987

Tidigare här

Av någon anledning går det inte att länka så att hela tråden visas utan nu visas endast det första inlägget i tråden.
Något blev tydligen fel vid forats uppdatering.


Vad händer om du försöker länka så att hela tråden visas?

Jag vet inte varför det är så som du beskriver, men alla vill inte läsa hela tråden på en gång. Själv föredrar jag att läsa ett inlägg i taget. Så jag ser det som ett lyft om man inte kan länka så att hela tråden öppnas på en gång.

De som vill läsa hela tråden på en gång kan klicka på länken och sedan klicka på ikonen "Öppna hela tråden" så kommer hela tråden på en gång. Men om man har hela tråden öppen så finns det inget enkelt sätt att gå tillbaka till att visa enbart ett inlägg utan man måste ändra i adressfältet och ta bort "mode=thread&" från adressen. Och gör man det är alla inläggen markerade som lästa, vilket gör det betydligt svårare att läsa inlägg för inlägg eftersom man inte enkelt ser vilka inlägg man ännu inte har läst.

Så för mig är det ett STORT plus att man inte kan länka så att hela tråden visas.

Med vänlig hälsning
Daniel

Det tycks fungera att länka till hela tråden om man klistrar in adressen till tråden rätt in i inlägget, som nedan:

http://www.jvmv2.se/forum/index.php?mode=thread&id=170204

Länkar man däremot via forumets länkfunktion så verkar länken konverteras till att bara visa första inlägget.

Personligen tycker jag att det är praktiskt att kunna länka till en äldre tråd så att den ligger öppnad när man följer länken. Smaken är uppenbarligen olika även i sådana här sammanhang... Visst kan det bli problem med att inlägg markeras som lästa, men i praktiken sker väl de flesta sådana länkningar av den aktuella typen till äldre trådar, där det kanske inte är lika viktigt? Ett antagande bara - jag kan ha fel...

Hur som helst - det är ju nu som det är, och vet man om hur de två alternativen fungerar så kan man ju välja. Dessutom är den inbyggda länkfunktionen kanske mest naturlig för de flesta och det passar väl fint med Daniels preferenser som forumadmin i så fall.


Hela tråden: