Fråga Generator varvtalsreglering (Fotografier/bildfrågor)

av Micke Carlsson, Tuesday, April 25, 2017, 10:07 (2556 dagar sedan) @ Rostskarven


Någon som funderat på ett sätt att komma runt detta?

DB


En linjär regulator som sänker 8 volt.
Visserligen bränner man då bort den effekten, men det är väl inget problem här...

Nja, njo, det är värt att testa, men de 500W som generatorn ger är i princip fullt utnyttjade, till runt 90% i alla fall och om alla lampor är tända samtidigt. Det är de inte normalt sett så här finns en marginal på minst 80W. De kan dock vara det, om man använder rödglasen för bakåtsignal på tendern och därmed har alla fyra buffertlyktor tända samtidigt som toppstrålkastaren.

Toppstrålkastare 250W
Buffertlyktor 4 x 40W = 160W

Hytt- och instrumentbelysning kanske 40-50W sammanlagt, gissning. Dessutom maskinbelysning under gångbordet, 4 lampor, vet ej W men säkert samma som takbelysning i hytt. 15-21W styck max och det är 5 lampor inkl hyttak, plus instrumentbelysning, alltså punktbelysning på hastighetsmätare, manometrar och vattenståndsglas i 3-4 mindre armaturer. 100-150W kanske totalt i sådan belysning + färdlyktornas 410W.

Kontentan är att det inte skulle skada med ett buffertbatteri redan från början, och om man gör av med någon effekt på "annat" så kan man få problem med att klara den egentliga uppgiften, att lysa upp banan och hyttens instrument.


Hela tråden: