Bidrag till arbetslivsmuséerna 2017 matarvatten (Järnvägs- och Museiföreningar)

av J. O. Andersson, Monday, June 05, 2017, 18:53 (2511 dagar sedan) @ Micke Carlsson

Tack vare de senaste årens stora trend med hydro-/aquaponisk odling börjar det dyka upp mer lättanvända (för amatörer) och prismässigt överkomliga mätinstrument för vattenanalys på marknaden, så förutsättningarna för en liten förening att ha ett "vattenlabb" torde vara betydligt större nu än någonsin tidigare.

Union Pacific har nyligen byggt in en vattenbehandlingsanläggning i en gammal postvagn som dom har med sig när dom kör utfärdståg med sina ånglok, detta efter att dom fått mer och mer problem med frätor på fyrboxarna under en längre tid. Tyvärr har jag inte koll på vad dom har byggt, men det kan vara något att forska i. Kanske inte för museibanorna som tar vatten från samma källa hela tiden och kanske kan hitta en billigare lösning, men för normalspårsföreningarna som kör utfärdståg och har samma förutsättningar med varierande vattenkvalitet mellan vattentagningstillfällena borde det vara intressant att följa upp!


(För att parafrasera tidigare inlägg får jag väl skriva under med "4 års erfarenhet av att ha slutat ägna fritiden åt att pyssla med ånglok och börjat odla krukväxter som hobby istället"...) :-D


Hela tråden: