Bidrag till arbetslivsmuséerna 2017 matarvatten (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Stefan Skoglund, Monday, June 05, 2017, 21:34 (2489 dagar sedan) @ J. O. Andersson

Japp!

Och skillnaden är alltså att numera behöver du inte diskbänk, pipetter, kemikalier och veta vad du sysslar med, utan du klarar dig med en elektronisk mätare för några hundringar för pH och EC, och en för några tusenlappar för att analysera halten av flertalet olika salter i vattnet, med fullt tillräcklig noggrannhet för ändamålet.

Huvudsaken är inte priset på utrustningen, utan att instrumenten är gjorda för att användas av amatörer under primitiva förutsättningar.

Poängen är att man inte längre har något att skylla på för att inte hålla koll på dom här faktorerna!

Grimas, effekten blir att man måste veta hur kompromissen ska dras. Återigen tillbaka till :
vad är ett bra vatten
vad/vilka vatten har vi idag (och över året)
vad vill vi mäta => hur mäter vi => vad vill vi se ?

Däremot, när kriterierna väl är satta så blir det (kanske) lättare att mäta rätt jämfört med tidigare.
Alltså måste någon/några veta (någon/några kan vara externa personer.)


Hela tråden: