SSnJs station i Stadsgården (Byggnad)

av N_Rallaren, Thursday, June 15, 2017, 23:56 (2478 dagar sedan) @ Anders Sandgren

Möjligen smider man planer på att inte återuppta trafiken till Slussen för att istället hänvisa till T-bana vid Nacka Forum när den blir kvar. Danviksbron behöver tydligen också en upprustning och för Stockholms Stad kanske det vore enklare att byta ut den mot en bilbro.

Det finns väl inga tecken på ändrad inriktning på att trafiken flyttas tillbaka efter 2023 när busstrafiken flyttat från den provisoriska bussterminalen till den permanenta inne i Katarinaberget och frigjort ytor för att slutföra byggnationerna. T banan och Saltsjöbanan servar ju olika delar av Nacka. Tvärtom är den ju en pusselbit som flera parter arbetar för fullt med. Möjligen kan den bli något försenad om/när detaljplanen för nya bussterminalen blir överklagad.

Följande kan för övrigt läsas i detaljplanen för nya Slussen: "Saltsjöbanan ligger kvar i befintligt läge på Stadsgården för att sedan gå in i den överbyggda strukturen på kajplan intill Katarinahissen. Här skapas ett stationsläge med två spår, perrong samt en koppling till tunnelbanans norra perrongändar, till kajen via entrén ut mot Slusstorget samt söderut på kajplan till den nya bussterminalen."

Ber om ursäkt om detta blev lite OT "framtidshistoria"

//Jonas Andersson


Hela tråden: