Hjälp med förståelse (Arkiv/forskning/litteratur)

av Micke Carlsson, Wednesday, August 02, 2017, 13:37 (2453 dagar sedan) @ Kirby


...angående förhyrande av ytterligare 2 à 4 st. Litt Ns-vagnar får vi härmed meddela att vi på grund av redan levererande vagnarnas utmärkta skick gärna se om antalet på detta sätt utökas.

Vad betyder ytterligare 2 à 4 st. Litt Ns-vagnar? Är det fyra för priset av två eller två till fyra?

"Ytterligare" kan tolkas "yet another 2-4" d v s de hyr redan vagnar och har tidigare talat om att hyra flera.


Och meningen slutar med -se om antalet på detta sätt utökas - är det har en hänvisning till tidigare brev eller någonting annat?

De är nöjda med de vagnar de redan hyrt, och vill hyra de 2-4 vagnar de talat om i tidigare samtal (innan detta brev).

Man kan säga att de har haft en option och väljer att avropa den, även om det kanske inte varit mer formellt än att de tidigare sagt att de kan komma att vilja hyra fler vagnar (ytterligare 2-4 till) i framtiden.

De skriver på ett inlindat "curled up" sätt som inte är så rakt på sak, därför att det antagligen inte finns några löften från någondera part, varken att fler vagnar finns tillgängliga eller att de kommer att hyra fler vagnar än de redan gör. men de vill "gärna se" att antalet hyrda vagnar utökas om VUB har möjlighet att leverera.

Concerning the rental of yet another 2-4 cars litt Ns we may hereby inform you that we, because of the already recieved cars splendid quality, would like to see that the number of cars will be extended accordingly (with 2-4 more cars as already discussed).

Ungefär så.


Hela tråden: