Lokomotor på slakthusområdet i Stockholm 1966 (Fotografier/bildfrågor)

av Carl-Erik Olsson, Friday, August 18, 2017, 19:34 (2441 dagar sedan) @ Ola Almquist

Vilken littera och nummer är det på denna maskin?


Frågan är väl Slakthuset brydde sig om littera och nummer på sin(a) lokomotor(er)? Kanske det kan vara [link=http://www.svenska-lok.se/motor_solo.php?s=21&lokid=772]den här[/link]? Jag tror dock att de hade mer än en, dock inte nödvändigtvis samtidigt.

Snarare [link=http://www.svenska-lok.se/motor_solo.php?s=21&lokid=773]denna[/link].
Apropå Z49 76: Vem är Elving Långdahl och vad har han gjort med lokomotorn?

M.v.h.
Ola

Elving Långdahl är VD vid Långdahls Åkeri i Grådö utanför Hedemora. Man kör väl bl a mjölk åt det cooperativa Grådö mejeri i närheten. Han köpte för ett antal år sedan det tidigare beredskapsloket B 1369 av Veteranjärnvägen i Klippan för uppställning utanför åkeriet nånstans (syns på flygbilderna hos både Eniro och hitta.se, om än suddigt). Det fick dock åka bil, Niclas Jönslars trailer, hela vägen upp dit med tender och boggi för sig och skorstenen avskruvad.
Han har även köpt en tyskbyggd 50-tals-O-vagn för uppställning intill B 1369 av en känd tidigare godsvagnsägare i Stockholm.
Men han har inte köpt lokomotor 76 av SÅS, i så fall via trailerägaren ovan. Var kommer denna uppgift ifrån då, 76 såldes av SÅS till Jönslars och inte Långdahl.
/CEO


Hela tråden: