OBS risk för... – om vad som var 'järnvägshistoriskt' 2005 (Järnväg allmänt)

av Arne, Kungsholmen 王の島, tisdag, oktober 10, 2017, 19:37 (285 dagar sedan) @ FD lokreparatör

...årets första hösthalka onsdag f.m. i södra Mellansverige.

I varje fall om man ska ta Vaervarslet på orden...


1. Om du pratar på spåret är du flera dagar för sent ute redan nu.

2. Inlägget kanske skulle gjort sig bättre i Postvagnen?


Jamen det är ju flera dagar gammalt.
Var går gränsen för "historiskt"?
1 dag, 1 år eller ??


Ja, jag fick ju skäll när jag efterfrågade bilder på nymålade svarta T43or för något år sedan.. (Och tänker man så, så borde inte nytagna bilder på äldre lok, vagnar och järnvägsmiljöer heller passa in i detta forum... eller?)

Så vart går gränsen för Historiskt egentligen?

Den 7 februari 2005 vid starten av det då nya 'Järnvägsmusei Vänners Järnvägshistoriska Forum' fick jag följande svar av Rolf Sten apropå frågan om vad som är 'järnvägshistoriskt':

Citat av mitt inlägg från gamla forumet.
>Trevligt initiativ med detta forum. Dock är jag lite osäker på gränserna för ämnet. Vad är egentligen järnvägshistoria och vad kan (får) man då diskutera här i forumet? Är det exempelvis möjligt att diskutera några år gamla jvgsfordon som fortfarande används eller måste det vara sådana utgångna lokmodeller som gamla F-lok (ånga då förstås!) vilka är tillåtna föremål för diskussioner?

Jag vore därför tacksam för några klargörande kommentarer kring det här eftersom regelverket inte tar upp vad som är off topic eller inte.

Mvh/Arne, som tycker det är bra med ett järnvägshistoriskt inriktat forum men känner sig något osäker på omfånget på ämnet.

Och svaret från Sten
Gränsen för vad som är historia kan vi säkert göra en lång akademisk utläggning om men låt oss utgå från att det som hände inom järnvägen för ett år sedan, idag är historia.
Vi får hoppas att vi tillsammans kan "känna" gränsen och prova oss fram. Skulle vi spåra ur alltför våldsamt är jag övertygad om att Forumets trafikchef tar till rätt "bärgningsmetod"!

Rolf

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum