Photobucket (Järnväg allmänt)

av Jan Langstrom, Wednesday, November 01, 2017, 10:22 (2360 dagar sedan) @ Christer Fredriksson

Tänk på detta:

Allting som är gratis är värt precis vartenda öre du betalar.

Photobucket drivs inte av ideella skäl. Någonstans ifrån ska pengar komma till att betala för servrar och trafik och, inte minst viktigt, utdelning till ägarna. Nu har man riggat upp det så att det inte går att länka in bilderna i en sida som kommer från en annnan server - om du inte skaffar dig ett betalabonnemang. Ett bra sätt att öka utdelningen.

Get used to it. Du kan inte göra något åt det.

Vill du visa dina bilder för andra, räkna med att du får betala för det på ett eller annat sätt. På Facebook betalar du med att Facebook samlar in data om dig och säljer till andra. Ett annat sätt är att bifoga (ofta påträngande) annonser.

Ett tredje sätt - och det som jag använder - är att skaffa sig en egen domän och använda ett webhotell. Det kräver visserligen att man ägnar ett par timmar åt att sätta sig in i hur det fungerar, men att skylla på att man är gammal är knappast godtagbart numera. Ja, det kostar, ungefär som ett besök på McDonalds i månaden, men man slipper alla problem med annonser och en leverantör som ändrar villkor och procedurer utan att fråga dig. Man kan också tänka sig att gå ihop med ett par kompisar och dela på kostnaderna.


Hela tråden: