Askeröd (Byggnad)

av thorsell @, torsdag, mars 08, 2018, 11:30 (464 dagar sedan) @ mormorsgruvan

Svenstorp, löberöd, bjärsjölagård, tomelilla, äsperöd, lövestad och hurva var lika. Där var flyglarna eller vad man ska nu ska kalla dem två våningar höga med fönster på andra våningen. Ingången i stationen var i mittdelen med två dörrar och det fanns flera fönster på övervåningen i mittdelen. Antagigen såg köpingebro likadan ut innan den revs, men jag hittar inga bilder.

Vollsjö har samma storlek på mitthuset som de ovanstående men bara en våning på flygeln och det blev bara en av någon anledning och sen har de byggts till i omgångar så den såg rätt kul ut innan den revs. En liten borg :)

Skarhult och askeröd har samma mittdel men olika fönster på övervåningen. Skarhult har två våningars flyglar medan askeröd bara har en. Skarhult hade när den hette christineberg bara en flygel så den andra är et utbyggnad och den flygeln son fanns innan fick då fullhöjd på andra våningen. Skarhults flyglar är längre än de på askeröd. Askeröd fick en tillbyggnad 1872 med ett vagnssjul och sen gissar jag 1917 då en av flyglarna revs och den fick en tvåvåningsflygel istället och en till mittdel. Bägge dessa var till för posten.

Klasaröd ser väldigt speciell ut men är enligt någon av de andra trådarna här på sidan den senaste stationen som fick ett riktigt stationshus.

Men när jag tittade igenom bokföringen var det just skarhult och askeröd som drog in minst och därför var de nog mindre av den anledningen.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum