Utställning om Getåolyckan (Arkiv/forskning/litteratur)

av Maria, söndag, mars 11, 2018, 14:37 (497 dagar sedan)

Hej,

Jag heter Maria Loorents Peterson via mitt arbete på Kvillinge föreningsarkiv håller jag på med en utställning om Getåolyckan till dess 100-årsminne. Till utställningen kommer också en skrift att finnas till försäljning. Utställningen kommer att visas på Åby Bibliotek under september 2018 och Norrköpings stadsbibliotek under oktober 2018.

Under min forskning har jag hittat en del nytt material bl.a. ljudband med ögonvittnesskildringar från olyckan. Jag är övertygad om att det finns mer material som inte tidigare publicerats och är därför intresserad av att komma i kontakt med personer som har information, foton, ljudfiler eller föremål som har samband med Getåolyckan. Jag samarbetar med Miakel Lmbke som håller på med en dokumentärfilm om olyckan.

Onsdagen den 21/3 kl 18-20 kommer Kvillinge föreningsarkiv att ha en träff där Mikael Lembke kommer att filma intervjuver till sin dokumentär om Getåolyckan. Om du har något att berätta om olyckan är du välkommen till Kvillinge föreningarkiv Holms väg 13 i Åby.

Har du inte möjlighet att komma så skicka ett mail till kvillinge.foreningsarkiv@hotmail.com eller ring 011-69701 och fråga efter Maria, jag jobbar vanligtvis förmiddagar.

mvh

Maria Loorents Peterson


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum