Utställning om Getåolyckan – minneskyrkan?! (Arkiv/forskning/litteratur)

av Arne, Kungsholmen 王の島, tisdag, mars 13, 2018, 00:42 (436 dagar sedan) @ Niklas Adell

Järnvägsmuseet i Gävle planerar ett högtidlighållande av 100-årsdagen av Getåolyckan kring helgen 29 september - 1 oktober i år. Henrik Reuterdahl på Järnvägsmuseet håller i arrangemanget. Ett samarbete mellan Kvillinge och Järnvägsmuseet verkar synnerligen relevant. Kontakta honom gärna! Måhända läser han vår konversation och gör ett inlägg också här?!

För egen del är jag något inblandad i den minnesgudstjänst som - enligt planerna - kommer att äga rum i Norrköpings Matteus kyrka söndagskvällen den 30 september. För den saken har jag gjort en sammanställning om den begravningsgudstjänst med efterföljande gravsättning som ägde rum i Matteus kyrka respektive på Norra kyrkogården den 10 oktober 1918 med sammanlagt 25 av de omkomna. Är du intresserad skickar jag gärna den sammanställningen till dig, sänd mig i så fall en e-post härom, niklas@adell.re.

Niklas Adell
(f övr f d Kvillingebo)

I en forumtråd från 18 augusti i höstas (2017) avhandlades den planerade minneshögtiden om Getåolyckan 100 år. TS var just Henrik Reuterdahl (HP) och i den långa tråden framkom bl.a. att Matteus kyrka enligt signaturen 53 Wadsten skulle vara stängd för renovering vid den aktuella tidpunkten nu i höst. Men hur är det egentligen med den saken? Blir det i Matteus kyrka eller möjligen i Hedvigs kyrka som diskuteras i den gamla tråden?

Länk till den gamla tråden från augusti 2017 http://www.jvmv2.se/forum/index.php?mode=thread&id=199701

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum