Järnväg till Skottvång (Järnväg allmänt)

av Hans W, Monday, May 07, 2018, 00:30 (2181 dagar sedan) @ Lennart Petersen

Järnvägen låg kvar en tid efter att älgsjöbackens gruva lagt ner för att det fanns malmrester att hämta. Hur det var med 4 km mellan Skottvång och Älgsjöbacken vet jag inte. Det är möjligt att den låg kvar för koltransporter. Det finns en hel del kolbottnar i skogarna runt åker.


Det fanns väl också en del tankar hos ÖSLJ att återbygga banan till Skottvång och knyta den till ÖSLJ i Läggesta men mer än skisser och önsketänkande blev det inte och till sist kom Taxinge som lösning på en längre bana.

Nåja, det var väl inte mer än max. en km som skulle ha gått på gamla banvallen, resten skulle gå i obruten (kuperad) mark enligt dessa överentusiastiska planer/idéer/visioner. Taxinge blev mycket bättre än Skottvång någonsin kunde ha blivit. Dock som ett prov körde ÖSlJ ett eller ett par år anslutande buss Läggesta - Skottvång. Det blev ett rätt misslyckat prov, 95 % av de resenärer man försökte förklara det fantastiska med att ta bussen till Skottvång sade "Åh, Skottvång låter intressant dit tar vi bilen"... :-(


Hela tråden: