NVHJ X1 (Fordon: motorvagnar / dressiner)

av Granis, Tuesday, May 22, 2018, 12:38 (2158 dagar sedan) @ Patrik Eriksson

Inget direkt svar på frågorna (som brukar hända på detta forum ;-) ), men på SJ såg den ut så [link=http://www.samlingsportalen.se/getitem-record?PID=SE_SJM_FG_Jvm_KDAJ05513]här[/link]. Ja, i svartvitt då.. Dessutom var den väl "tjänstevagnsgrå" under sin sista tid, av uppenbara skäl med tanke på att den var ett sådant då? Den överlevde väl ganska sent som tjänstefordon? Rentav så länge att nån museiförening kunde ha tagit hand om den? Förvisso saknade den nog motor och drivlina i sitt sista utförande, men sånt kunde ha fixats. Nuförtiden i varje fall.

Nåja. "What if"-scenarion kopplade till "spilld mjölk" är ju något som berörts här förr. Det är bara att konstatera att man i hobbyn/ branschens gryning hade ett stort fokus på "gammalt och helst lättskött", och då blev det oftast på små tank(ång)lok och tvåaxliga lanterninvagnar, typ.

Men därmed finns det tillräckligt med "saker" att ta sig an idag ändå, och då i högsta grad fordon (mm) som annars riskerar att försvinna. Som NVHJ X1 gjorde...

/ L G


Hela tråden: