Är det någon av er som minns "kamelen"? (Järnväg allmänt)

av J. O. Andersson, Solna, söndag, juni 10, 2018, 00:24 (345 dagar sedan) @ Micke S

En relaterad fråga:

När "SJ:s konstruktörer" nämns, som här ovan, så är det alltid i nedsättande ordalag. Oavsett om det handlar om att sätta in för stora motorer i Y3, att konstruera koppelstångslok långt efter att det var uppenbart för alla andra att boggielok med separata motorer var överlägsna, att missa hela idén med asynkronmotorer tills långt efter att rättigheterna till uppfinningen försvann ut ur landet, till mer nyliga klantigheter som exempelvis att kräva för stora dörrblad på X40...

Finns det över huvud taget något exempel, genom historien, där dessa baktalade "konstruktörer" faktiskt fått rätt i slutänden, och den av SJ modifierade konstruktionen i efterhand visat sig, om inte bättre, så i alla fall lika väl fungerade som den konstruktion som leverantören ursprungligen föreslog?

--
Såvida inget annat angivits är eventuella åsikter i ovanstående inlägg helt och hållet mina egna personliga och inte uttryckta i egenskap av representant för någon förening. Jag är fullt kapabel att vara såhär dryg på egen hand!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum