Id hjälp med knappar önskas! (Historiskt material)

av Martin Johansson, Sunday, June 24, 2018, 16:17 (2132 dagar sedan)

Hejsan!
Jag har sysslat med sortering av knappar från järnvägssamlingen idag och i samband med detta så har jag fått fram några knappar som jag inte riktigt har lyckats identifiera. Ni ser dom på första bilden.

Först har vi dom övre knapparna med undantag för den sista som inte verkar vara någon knapp då den har flikar baktill. Om jag tyder tillverkartexten rätt på den största knappen så står det C L Seifert Köpenhamn fast med dansk stavning, så dom verkar härstamma från Danmark. men vilket bolag kan dom komma ifrån? Dom nedre knapparna bör vara svenska men jag får inte klarhet i hur signaturen ska uttydas. Kan det vara JJET eller kanske JJTE. Finns det någon här som kan lösa dessa mysterier så vore jag väldigt tacksam.

[img]http://mjtag.dinstudio.se/3/141/jarnvagssamlingen-railwaycollection/files/okanda_knappar_juni2018.jpg[/img]


Nu ber jag om ursäkt att jag smyger in en liten efterlysning här också. Knapparna på bilden nedan är sådana som jag bara har enstaka exemplar av och gärna vill komplettera lite. I övre raden syns kavaj och västknapp från SL/SS och i undre raden kavaj, väst & västknapp av äldre modell från SJ. Vet inte om första knapparna är åt rätt håll dock. Finns det någon som har dessa typ av knappar eller kanske känner någon som har det, och som kan tänka sig att sälja några för en "liten" peng så får ni gärna höra av er till mig. Mejla via hemsidan i så fall. Ursäkta för detta sidospår men det viktigaste är i alla fall att identifiera knapparna på bilden ovan.

[img]http://mjtag.dinstudio.se/3/141/jarnvagssamlingen-railwaycollection/files/sl_sj_knappar_enstaka_juni2018.jpg[/img]

Ha det bra.


Hela tråden: