"Lysmasken" på Österlen Alla helgons dag (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Jan-Anders Wihrén @, Veberöd, lördag, september 08, 2018, 22:08 (401 dagar sedan)

Sedan ett antal år anordnar byalag m.fl. på Österlen i Skåne ett arrangemang under benämningen "Österlen lyser" till allhelgonahelgen. I år ska för första gången Skånska Järnvägar vara delaktiga i detta genom att köra ett antal tåg med rälsbussen YBo7 1181 till och från några av aktiviteterna. Rälsbussen kommer främst att pendla mellan Vitaby - Ravlundabro och vara upplyst och därmed som en lysmask bidraga till att Österlen lyser upp lite extra denna höstdag 3 november. Resenärer får åka utan avgift men kan, om man så vill, ge en gåva till museibanan genom att lägga en slant i framställd sparbössa eller uniformsmössa. Skånska Järnvägar vill delta som en fin gest åt människorna i bygden och samtidigt informera lite om vår verksamhet.

Rälsbussen utgår från Brösarp 18.00 till S:t Olof. Härifrån 18.40 till Ravlunda bränneri hp och åter till Vitaby. Under kvällen en handfull turer Vitaby-Vitaby kyrka och åter samt på slutet en tur ner till S:t Olof och till sist åter i Brösarp 23.20 så att alla kommer hem igen.

Det anordnas pilgrimsvandring från Södra Mellby till Vitaby kyrka och där sker sedan korvgrillning m.m. Kl 21-22 är det mässa i Vitaby kyrka och tågen passar till och från dessa arrangemang.

Om du vill ha en detaljerad tidtabell så mejla till info@skanskajarnvagar.se så kommer den med e-post.

SkJ trafikchef


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum