Det lilla R:et – min lösning (Forumet)

av Arne, Kungsholmen 王の島, måndag, november 05, 2018, 15:52 (226 dagar sedan) @ Jan Langstrom

Låt oss vara överens om att vi inte ska lägga mera jobb på forumadministratören. Det är tillräckligt mycket att göra ändå. Jag vet - jag har fuskat själv i den branschen.

Men jag ville göra något åt det. Jag tycker inte om när datorn är herre över mig; det ska vara tvärtom.

När man har ett problem är det sannolikt att någon annan haft samma eller liknande problem och att det finns en lösning publicerad på nätet. Man kan inte begära att lösningen är publicerad på ärans och hjältarnas språk, utan det blir att söka på engelska (Get used to it!)

Efter lite hattande hit och dit fann jag en lösning som fungerar för mig i Firefox. Man skapar eller kompetterar en fil som heter userContent.css (sök själv, jag ids inte förklara allt). I denna lägger man till följande text:

@-moz-document domain(jvmv2.se) {
.registered_user::after{content: none !important;}
a:link {color: blue !important;}
a:visited{color: purple !important;}
}

och nu slipper jag R:et och har blå olästa resp purpurfärgade lästa länkar. Obs att Firefox måste startas om efter varje ändring i userContent.css.

Tack för din publicerade lösning på 'problemen'!

Men hur ska vi icke programmeringsvana göra för att implementera din lösning? Jag har högerklickat här i tråden och valt 'Visa källkod' men för mig blir det rena grekiskan att förstå var och hur jag ska infoga din kod ovan! Så om vi inte kan/får/vill 'störa' vår käre webbmästare blir det svårt att ändra i källkoden.

PS. Om det är svårt att få bort ®-et med tanke på kommande uppgraderingar av forumet borde väl åtminstone en ändring av färgen på besökta länkar kunna ändras till 'purple' av webbmästaren. :-)

--
/Arne
en Kungsholmsbos syn på den historiska järnvägen
__________________________
「猿も木から落ちる」
(saru mo ki kara ochiru)
"Even monkeys fall from trees"


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum