Vetlanda - Åseda (Bana)

av John T ⌂ @, tisdag, november 06, 2018, 14:31 (71 dagar sedan) @ Kanal C

Uppvidinge var väl en strålande föregångare till att få bort Smalspåret Växjö -Åseda också. OJ vad man stred och jobbade för att få bort det. Man kunde ju hoppats på att det blivit positivare tongångar på snart 30 år , men NEJ. Har TRV rivit på Kommunens begäran ????


Det är väl Trafikverket (eller någon entreprenör) som river sedan banan legat ett antal år utan trafik, allt enligt gällande praxis.

Inte för att märka ord, men för att förtydliga att det inte handlar om praxis utan om juridiskt bindande bestämmelser:

"Trafikverket får, enligt järnvägsförordningen (2004:526), besluta om att underhållet ska upphöra på de delar av järnvägsnätet som förvaltas av staten när ”trafiken är av endast obetydlig omfattning”."

samt:

"Beslut om nedläggning får, för del av järnvägsnätet som förvaltas av staten, fattas först tre år efter beslut om att underhållet är upphört, enligt järnvägsförordningen (2004:526, 6 kapitel 6 §)."
(Här kommer alltså "ett antal år utan trafik" enligt ovan in i bilden.)

Båda citaten ur Trafikverkets Järnvägsnätsbeskrivning 2018, sid 25 f

Hur snart rivning efter nedläggningsbeslutet sedan sker kan väl variera kraftigt eftersom det beror på en mängd olika faktorer, som samhällsplanering, fastighetsfrågor och upphandling av entreprenör m.m.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum