Skrotrapporter från Vislanda (Arkiv/forskning/litteratur)

av tobbe @, lördag, december 01, 2018, 22:37 (229 dagar sedan) @ ccgan

Skrotrapporter Vislanda redovisades under 1970-talet och framåt i Ånghwisslan där även lokhus med innehåll av beredskapsånglok kunde förekomma och deras förflyttningar och senare diesellok fanns nedtecknade. Skrotrapporter från Vislanda,Kalmar,Hybo m.fl. platser fanns nedtecknade.
Jag och min framlidne resekompis använde oss av denna skrift som han prenumererade på vid våra många och långa spaningar efter ånglok både ute och inomhus inkl vagnar och allt annat som var spårbundet på våra sommarturneér under 16 års tid( 1969 1985). Vilka härliga upplevelser vi hade på dessa resor. Hr Ekholm på Vislandaskroten var alltid tillmötesgående vid våra besök därstädes.
Han välkomnade oss alltid med "välkommen Stenqvist med kompis", ni får väldigt gärna se er omkring men om ni vill ha eller plocka nåt intressant så säg till men låt bli de ev.museifordon som kan finnas här. Efter ett par timmars fotande och antecknande så bjöd han in oss på fika i lunchrummet tillsammans med personalen samtidigt som vi visade upp vad vi hittat för godkännande. En fråga om vad det kostade besvarades med " varsågod". Sen åkte vi med vår "taxi" Z65 551 åter mot stationen och vidare till Alvesta för vi hade ju anlänt till Vislanda och skroten med morgonens skrotleverans inkl.J 1299 (Knivsta) som vi åkte på dess sista resa från just Alvesta. Det finns många roliga upplevelser under denna tid som vi gemensamt skapade under dessa år. "Härliga tider,strålande tider som Thor Modeèn sade. Och han skrev vid flera resor även dagboksanteckningar om vad vi gjorde och vad vi såg, men språket var många gånger väldigt spontant och är inte lämpligt att återge på detta forum.
tobbe


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum