JVM verkstadsrapport - lok och motorvagnar (Järnvägsmuseet informerar)

av HP @, måndag, januari 07, 2019, 07:11 (161 dagar sedan)

Hej och god fortsättning alla!
Här kommer en verkstadsrapport från Trafikverksamheten på Järnvägsmuseet i Gävle.

Ånglok E10 1746börjar närma sig färdigställandet. Alla tuber är på plats i pannan, men vi ska valsa om enstaka tub. Under februaria planerar vi att fokusera på att få loket klart, och tanken är att det ska användas i påsktåg Gävle-Storvik samt sedan en hel del på Inlandsbanan under året. Vi saknar fortfarande tillverkarskyltarna till loket, så innan vi gör nya...det är ingen som har några tips?

Ånglok N 576 är kvar i Ängelholm där vårt ideella gäng där har avslutat lagerarbetena. Översyn av trä i kolbox, ny takväv och översyn av belysning ska göras. Vi planerar att visa upp loket i Ängelholm på Järnvägens museums familjedag den 1 juni, sedan är det långsamtgående transport till Gävle som gäller. När vi nu har ett sånt här trevligt växellok, är någon pigg på att vi arrangerar en fotoväxling på Gävles hamn- och industrispår?

Ånglok E2 904 är i Falun under vintern där den används av mfGDJ för trafik på Grycksbobanan.

Ånglok S1 1923 har vi nu i Östersund, och den ska få en ett överhettarläckage åtgärdat. Loket kommer tas till Gävle när E10 1746 byter av den i Östersund.

Ånglok B 1429 finns i Nässjö där vi nu tittar på hur vi under 2019 kan färdigställa ATC-anläggningen på loket.

Diesellok T21 77 kommer det nu bli fokus på i Ängelholm. Just nu plockas T21 81 på användbara delar. Sedan är det meningen att T21 77 genom vårt torsdagsgäng där ska bli både fin och väl fungerande. Reservdelar har vi gott om.

Lokomotorn Z43 450 är en långbänk, som alltid lyckas bli nedprioriterad, men nu återstår bara dekalmontage, hänga upp kedjor och kedjeskydd samt sätta den i drift.

Lokomotorn Z65 492 kommer under året få en större översyn med hjulsvarv. Ingen som sitter på passande tillverkarskyltar till den?

Ellok Rc1 1007 kan ni läsa om i egen notis.

Elsnöslunga A4 är nu uppsnyggad av Jvm vänners onsdagsgäng i Gävle, och redo för att få en mer publik plats. Den kommer ersättas av ett annat fordon i stallet av mer svart karaktär

Motorvagn Y1 1343 finns just nu i Hagalund för rep av ett ATC-fel. Den har varit ute en hel del i trafik under hösten och fungerar annars fint nu.

Mvh Henrik Reuterdahl, JVM


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum