E10 blir E9 (Järnväg allmänt)

av JSV @, fredag, januari 11, 2019, 22:14 (188 dagar sedan) @ tobbe

Hur är det med loken på High Chapparall, G9:an och E4-loket? Finns de fortfarande kvar trots strippningen på armatur och utvändiga attiraljer? Visst vore det trevligt att få se en E4 med godståg alt, persontåg då loket i stort påminner om en E-maskin med inneliggande cylindrar. Men om G9-loket är i bättre skick trots all utrustning som saknas men man har i båda fallen grunden till en udda loktyp som idag saknas. Varför inte ha båda eller någon av dessa uppställda vid musèet i Gävle eller Ängelholm efter uppsnyggning om de inte av kostnadsskäl blir för saftigt.
Har ryktesvägen hört att man håller på att sälja av materiel därstädes. Finns "Big Bengt" fortfarande kvar i livet eller är han ur tiden och är det därför man håller på med utförsäljningen?
Detta är vad jag hört ryktesvägen, någon som vet mer i ärendet....
tobbe

Som David redan nämnt så har Bengt gått ur tiden. Personligen beklagar jag förlusten av Bengt som tänkte som ingen annan och som, från tid till annan, fick kämpa hårt för det.

Tidigare i år fick en unik samling stryka på foten i en offentlig auktion.

G9:an och E4:an står dock kvar på ursprunglig plats vid High Chaparral.
För något år sedan fick jag en förfrågan att sälja loken men HC backade på detta och menade att det skulle kosta för mycket och loken fick stå där de står (Även E2 1072 finns).

Jag har därmed inte lagt någon större energi på att förvissa mig om vilket skick loken är i men det borde gå att få liv i dem. Större under har skett.

/J


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum