Ingen bardisk från S/S Malmö men inredning från S/S Öresund. (Byggnad)

av S-O Johansson, Monday, August 05, 2019, 21:25 (1726 dagar sedan)

Gick in på Tennstopets hemsida med anledning av det nu låsta inlägget om Tennstopet och hittade följande historia.

[i]"Efter en resa i England beslutade sig Gunnar Wiberg för att inreda Tennstopet till en pub och en bar i engelsk stil men med svensk husmanskost som specialitet. Bellmansrummet skulle få behålla sin inredning.

1955 kom starkölen och svenskarna började alltmer att dricka öl på krogen. Vid en Londonresa fann Wiberg puben, som skulle stå modell för Tennstopets pub, Rule's på Maiden Lane i London. 1957 byggde Gunnar Wiberg om den högra matsalen till Sveriges första riktiga pub. Han tillverkade en stor pubdisk, exakt lika den i Rule's. [b]Men för att få inredningen engelskt varm, så fick han tag i något unikt, hur vet man inte, inredningen på gamla passagerarfärjan [/b][b]Öresund, som gick mellan Malmö och Köpenhamn.[/b] Den var i fin indisk mahogny och gav puben en speciell atmosfär. Puben blev ett lyckokast det året efter inredde Gunnar Wiberg också en bar till höger om ingången."[/i]

Söker man på S/S Malmö så blev den upphuggen hos Persöner i Ystad 1948 efter sista turen som var 1945. S/S Öresund gjorde sin sista tur 1956 och såldes till Persöner i Ystad 1957 för upphuggning. Tidsmässigt talar allt för att det är S/S Öresunds inredning som finns på Tennstopet.

Men båda båtarna gick ju i trafik Malmö-Köpenhamn. SJ ägde ju S/S Malmö och skall även ha varit delägare i Rederi AB Öresund som ägde S/S Öresund.

Låst
1292 visningar

Hela tråden: