Boken rekommenderas! Datum för fotot..... (Fordon: allmänt)

av Hans Keller, Thursday, March 19, 2009, 01:31 (5525 dagar sedan) @ Rasmus Axelsson

Källa: Historiken över Göta Ingenjörkår, band 1 (1998), sid 241-242, ISBN 91-630-7188-6)./HK


Ett mycket stort tack för denna redogörelse! Omfattade uppdraget alla de tre sidorna i boken? Innehåller texten några bilder?

======
Det förefaller troligt att fotot tagits när första tåg passerade den nybyggda krigsbron, dvs 29/1 1952. Det är snö på marken och gamla brons skenor verkar vara nyligen använda. I bakgrunden finns en del folk på platsen där det provisoriska spåret just har kopplats in kan man tänka. Loket måste vara en Ha. De fanns på bla II D och vid 6 Ms Kristinehamn. Hb fanns vid denna tid bara på I och III D.

Ing2-boken band 1 beskriver mycket utförligt järnvägsbataljonens materiel och verksamhet från dess start på 1930-talet. Större övningar och insatser med provisoriska broar på flera håll i landet redovisas i både text och bilder. Dock är insatsen vid Karlslund bara skriftligt beskriven. Det är emellertid inte otänkbart att man kan ha bilder i något arkiv vid Ing2. Foton togs ofta i dylika sammanhang för att användas i utbildningen. Kan ju tom finnas film!Borde kanske undersökas?/HK


Hela tråden: