WFJ - en problemanalys med förslag... (Anslagstavla, resor mm)

av Richard Loe, Thursday, February 21, 2008, 19:50 (5903 dagar sedan) @ Johan Vinberg

Nej, det går inte. Låt oss nu tänka igenom problemet lite...

WFJ är uppsagda för att dom inte anses kunna ta hand om banan och miljön omkring den på ett bra sätt - och tyvärr så finns det en hel del sanning i detta.

För att vara kvar så måste WFJ skapa och/eller utveckla en opinion i staden och omgivningen som stödjer föreningen och dess framtid.

Detta kräver flera saker. Först en realistisk handlingsplan som beskriver både den långsiktiga strategin för föreningen och hur denna passar in med kommunens strategier och planer. Planen måste också beskriva åtgärder på kort sikt för att rusta upp bana och kringliggande miljö - och helst så ska dessa påbörjas omgående så att man bevisar att föreningen är seriös. Planen måste också beskriva hur man tänker underhålla bana och fordon på medel och lång sikt, både med nuvarande antal aktiva medelmmar samt ett ökat antal medlemmar. Detta är kanske den viktigaste delen av allt, för det är detta som kommer att skapa trovärdigheten i föreningens förmåga att förvalta banan.

Vid sidan av detta så måste man agera gentemot politker, media och andra som kan tänkas påverka besluten angående föreningens framtid i Vadstena. Detta kräver stöd från en proffs, och det måste ordnas snabbt.

Man måste få inaktiva medlemmar att engagera sig i banan, samtidigt som man måste värva nya aktiva medlemmar för att stödja föreningen. Detta är en del av PR arbetet också, och dessa saker måste hänga ihop.

Slutligen (och detta vill nog ingen göra) så måste det till en omfallsplan. Vad gör man med fordon, bana osv om uppsägningen står sig? Viktigast av allt, när är sista datumet då man måste fatta beslut om att antingen fortsätta verksamheten eller lägga ner föreningen och överföra fordon mm till andra föreningar och museer? Överföringar av denna typ måste göras på ett ordnat sätt, och det tar tid.

Detta sista beslutsdatumet är det som driver alla andra delar av WFJ räddningsprojektet. Man måste ha regelbundan möten och mätpunkter för att se hur det går i de olika leden, för dessa kommer alla att informera beslutet. Och man måste också vara beredd på att fatta ett mycket svårt och otrevligt beslut och MAN MÅSTE TA ETT GO/NO-GO BESLUT VID DENNA TIDSPUNKT.


Hela tråden: