WFJ-"Tågvänner tar hjälp utifrån" - lite svar. (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Micke Carlsson, Friday, February 22, 2008, 15:19 (5880 dagar sedan) @ Ante Svensson

Får väl tillägga att min argumentation som vanligt är retorisk. Jag anser inte nödvändigtvis själv att bidrag är fult. Behov av bidrag kan dock lyftas fram i argumentation som något fult, om man t ex vill "bekämpa" en viss verksamhet. "De där står inte på egna ben, varför ska vi bidra till något som ändå inte bär sig?"

En kommun som får bidrag tycker inte att det är fult. EU-bidrag kommer utifrån, från en plats bortom den horisont där de lokala och i frågan om t ex WFJ relevanta besluten fattas. Därför är EU-pengar bra, på den nivå vi nu rör oss. De utgör ett tillskott.

En kommun som inte får bidrag måste agera. De rättar mun efter matsäck, lägger ner en skola och låter ungar gå i F-9-klass med 50 elever per 0,7 lärare.

När en kommun inte vill ha kvar en verksamhet, så är det en ful sak om den verksamheten säger att den borde ha fått ett bidrag. De borde ha rättat sin mun efter sin matsäck, i det här fallet lagt ner sin verksamhet när den inte bar sig. (Kom ihåg, retorik retorik)

När man blir avhyst av en kommun för att man inte skött sina åtaganden (vare sig de är klarlagda eller ej) så är det snarast kontraproduktivt att motivera sina tillkortakommanden med att man inte fått några bidrag. Alltså är bidrag fult. Bara den som klarar sig utan bidrag kan komma ifråga för bidrag. Man satsar nämligen inte på en häst förrän man sett att den rör på sig.


Hela tråden: