WFJ-Funderingar kring stationsområdets omgivningar (Järnvägs- och Museiföreningar)

av nicke, Saturday, February 23, 2008, 17:27 (5904 dagar sedan) @ Christer Andersson

"Jo Det förfallna mentalsjukhuset har grundligt renoverats, från ruckel till förnäma bostadsrätter. I den fd. maskincentralen säljs exklusiva kristallvaser, daghemmet är hotellannex, ladan har blivit garage, på fotbollsplanen har det byggts äldrebostäder. Kvar står järnvägsföreningen, visst har det snyggats upp på stationsområdet, men det har uppstått en viss kontrast mellan järnvägen och det omgivande området de senaste åren.
Hur kan denna kontrast minskas?"

Jo, man gör en geoteknisk undersökning av marken som mentalsjukhuset står på och finner då mycket höga kvicksilverhalter. Kvicksilvret kommer från den behandling man utsatte syfilis-smittade för. Syfilis sätter sig på hjärnan till slut och du blir " barking mad" Därav behandlingen på denna anstalt. Konsekvensen blir att bostadsrätterna anses otjänliga som bostäder och rivs och marken saneras och blir därefter en rivningstomt.

Innehavaren av kristallbutiken ser man till att få en skatterevision på halsen, samkörd med Tysklands skatteverk som upptäcker obeskattade medel på en bank i Lichtenstein. Personlig konkurs, näringsförbud och 6 månader på öppen anstalt. butiken utmätt av kronofogden och stängd.

Ladan brände det lokala moppegänget ner när de blev förbannade på att inte få köpa ut folköl på ICA på Valborg.

Efter denna i grunden förändrade omvärld så blir det en smal sak för WFJ att argumentara för att de på ett fint sätt smälter in i den historiskt spännande närmiljön.


Hela tråden: