Statiskt museum? (Bana)

av Christer Andersson @, Fornåsa, Motala, Monday, February 25, 2008, 22:15 (5903 dagar sedan) @ Norsten

Sen finns ju alltid frågan som kanske just WFJ inte vill höra: Behövs det verkligen så många rullande järnvägsmuseiföreningar i landet?
Det börja faktiskt bli ganska många numer och aktiva medhjälpare tenderar ju bara att minska.

Kanske det skulle räcka med ett statiskt museum i Vadstena med ett snyggt lokstall med lite trevlig inredning och serving likt KURJ med flera.

Jag bara undrar rent allmänt och vill inte peta in en pinne i brasan.

Ture Berg

Statiskt museum? skulle hellre se att hela WFJ försvann istället, vore en skymf mot järnvägen att bara bevara stationsområdet. Det kommer heller inte på fråga, för det är stationsområdet som kommunen vill åt, det har det bästa läget precis vid slottet=höga tomtpriser=klirr i kassan för kommunen. Om WFJ skulle bli ett statiskt museum skulle de få hålla till utanför stan. Varför inte kompromissa? Behåll istället en mindre bit av banan, låt säga till Aska eller Huvudsta. Det är numer knappast realistiskt med trafik till Fågelsta längre. Då slipersbytena knappt nått cykelövergången vid slutet av Villavägen, så känns Fågelsta som flera ljusår iväg. Sliprarna på vägen dit hinner att murkna. Resurserna borde koncentreras till en kortare sträcka. Då hinner man med att underhålla banan. Antagligen kommer planerna med den nya Rv50 ändå att tvinga WFJ till en avkortning.


Hela tråden: