Nitade kontaktledningsstolpar Hallsberg-Järna (Elektrifiering/elektrisk drift)

av Rasmus Axelsson, Tuesday, February 26, 2008, 18:19 (5897 dagar sedan)

Den rafflande serien nitade kontaktledningsstolpar längs Västra stambanan har nu nåt Järna... efter det viker SJ-tågen av från gamla sträckningen.

I regn och mulet väder är det svårt att se exakt allt, men från tåg 638 kunde jag idag konstatera att det finns nitade kontaktledningsstolpar på alla linejavsnitt längs hela nedspåret mellan Hallsberg och Järna. På uppspåret förekommer de något mer systematiskt bara mellan Flen och Björnlunda å sen lite sporadiskt på övriga sträckor.

Den förra »inventeringen« för Hallsberg-Göteborg löd sålunda

»Efter en kort »inventering« på sträckan Hallsberg-Göteborg kan det konstateras att det finns nitade kontaktledningsstolpar kvar efter hela nedspåret (vänstra spåret sett från Hallsberg) på denna sträcka. På uppspåret (högra spåret sett från Hallsberg) förekommer de allt från ytterst sporadiskt till regelbundet på sträckorna Hallsberg-Finnerödja och Falköping-Göteborg.«

Om nu nedspåret elektrifierades som enkelspår på 1920-talet med nitade stolpar, varför förekommer det överhuvudtaget nitade stolpar längs uppspåret som borde vara betydligt yngre?


Hela tråden: