Fordonsbeteckning (Fordon: allmänt)

av nicke, Sunday, March 09, 2008, 19:54 (5863 dagar sedan)

Gäller detta för JVM-föreningar?

Från Järnvägsstyrelsens hemsida:

"Den Europeiska järnvägsbyrån (ERA) har startat upp sitt arbete med att upprätta ett register över fordonsinnehavarbeteckningar (VKM) inom EU. Ett VKM skall finnas på varje järnvägsfordon intill fordonsnumret och identifiera fordonsinnehavaren. Järnvägsstyrelsen har framöver ett ansvar att registrera ansökan om en VKM och att vidarebefordra denna till ERA. Ett VKM får användas endast efter offentliggörande från ERA. Mer information finns i bilaga 1.

ERA har med hjälp av sina experter tagit fram en inofficiell listning på VKM:er som används (se bilaga 2). När första offentliga publiceringen av VKM-listan gjorts så måste fordonsinnehavarna fortsättningsvis ansöka på en speciell blankett. Detta kommer att ske inom snar framtid.

I inledningsskedet så begär ERA in de förkortningar som används inom Sverige idag. Förslag på VKM, unik VKM, fordonsinnehavare, land och adress till hemsida skall skickas in till dem via Järnvägsstyrelsen. Järnvägsstyrelsen ber också att de fordonsinnehavare som återfinns på listan bekräftar att uppgifterna stämmer."


Hela tråden: