Ännu lite mera - igen! (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Johan Vinberg, Monday, March 17, 2008, 12:50 (5882 dagar sedan) @ Anders Ö/NJM

Kvirret kommer ifrån att det antyds en kostnad, konkret fråga då (som jag ställt på annan plats i denna tråd) Vad får vi pengen? Vad gör detta arrangemang kostnadseffktivt (om du vhellre vill ha sådana termer).

Jaså...jaha! OK.
Som jag just nu ser det så blir de gemensamma kostnaderna minimala (som t.ex. medverkan i Tågsommar gissningvis), men något som förbunden och SVJM får fudnera över. Ska det gå via medlemsavgiften elller per avgift som t.ex. Tågsommar.

En motfråga är fall - vad har NJMs öppna hus gett NMJ? Kul att få veta och en viktig erfarenhet att få ta del av för de personer inom JHRF, MRO och SVJM som nu ska fundera på upplägget.:-)
Hur mycket kostar Öppet Hus för NJM per år och hur många dagsverken går det åt - ungefär?

Som nämnts innan så har vi dels ett öppethus i Ngd sista helgen i aug, dels kör vi öppet tillsammans med Kulturhusen.
Vid båda tillfällena är ett av målen att locka fler aktiva.

Aha - vore kul att få ta del av en utvärdering av dessa aktiviteter - just för planeringes skull och för att inte JHRF/MRO ska behöva "uppfinna hjulet" på nytt. NJM borde egentligen adjungeras med tanke på de erfarenheter ni har.:-)

Iden är alltså bra,inget emot den men hur ska den skilja sig från de andra arrangemangen?

Njaeaaaee - den kanske inte ska skilja sig från de andra två NJM arrangemangen. Istället kanske NJM ska fundera på "ska vi flytta vårt Öppna Hus till den dag som förbunden och SVJM föreslår...eller fortsätta som förut (och avstå ett deltagande i "rikskampanjen"). Som sagt, ingen blir sur om ni skulle föredra att köra ett eget race - ni har ju en traditionskultur att peka på som orsak.

Eller är det bara en ide än så länge?

Det är en idé - men med måletsä'ttningen att sjösättas 2009. Troligtvis ett datum under andra kvartalet av året.

Hilsen
Johan


Hela tråden: