Runt ULJ (Järnvägs- och Museiföreningar)

av Bobo L, Thursday, April 24, 2008, 22:36 (5844 dagar sedan) @ Granis

Ja. Utvecklingen runt ULJ gällande mer eller mindre konkreta byggplaner är i det närmaste otrolig. Att inte följa med i dessa är inget alternativ för SRJmf/ ULJ, utan en ren överlevnadsfråga. Det är dessutom i det närmaste ett heltidsjobb, men som tur är har vi "gamla krafter" inom föreningen i form av Ordf Vinberg samt herrarna Rossipal och Lönnemyr vilka -vad gäller de två sistnämnda i varje fall- på ett bokstavligen professionellt sätt håller i och bevakar frågorna. Det gäller i första hand sträckan Uppsala- Skölsta, men på lite längre (?) sikt även Gunsta/ Funbo, Länna och Almunge. Det är nog lättare att räkna upp sträckor och platser längs ULJ som inte omfattas av diverse byggplaner... :-|
Johan kan redogöra mer i detalj om vad som är och kan vara på gång, men eftersom jag vet att han håller på med en artikel kring detta i nästkommande "Roslagsexpressen" så kanske han vill vänta tills dess?

/ L G

Nåja, vi är ju fler som hjälps åt. Allt hänger inte på två eller tre personer! Skölsta-frågorna hanteras av en annan arbetsgrupp, och i Resecentrum-Driftbangårdsfrågorna var alla ULJ:s olika avdelningar representerade (även Ma!), och i E4-projektet tror jag precis alla inom ULJ Ba var inblandade med olika uppdrag! Tur är väl det för det börjar ta mycket tid nu att hålla koll på vad som sker och att "tränga sig in" i de rätta skeendena vid rätt tidpunkt.

Än så länge är det skönt att vi, trots att kommunen och ULJ har olika roller och intressen, åtminstone har ett gott anseende som kunniga och kompetenta. En tjänsteman som vi mött i flera olika ärenden genom åren jämställde och jämförde oss nyligen med andra (mot)parter han möter och sa att "er är det åtminstone lätt att tala med, ni är sakliga och pålästa!". Det var ju skönt att höra, och det är flera inom föreningen som kan slicka i sig av det. Det hindrar dock inte att ULJ och kommunen kan komma i kollision i vissa frågor.
/Bobo L


Hela tråden: